Sayfalar

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Gözlükler

Insan karsisindaki insanda bulundugunu sandigi karakter özelliklerini aslinda cogu zaman kendi icinde barindirir.
Insan kendi nasilsa karsisindakini de öyle bilir.
Bi insandaki yardimseverliligi, iyi niyetliligi veya  hos ve bilgili sohbetini sevdiginiz zaman mesela, aslinda bilinc altinda onda kendinizden birseyler buldugunuz icin ona bu yakinlgi hissetmissinizdir.
Sonucta her insan kendisine asiktir!
“Ne sacma, ben degilm!” dedigini duyar gibiyim.
Öylesin! Eger öyle degilse, kendini henüz bulamamissindir demektir bu, henüz net bir yol cizilmemistir...öyleyse pes etmeden aramaya devamJ
Nede olsa benligimizi belirlemekte özgürüz, ve özgürce, kendi istek ve arzularimiza göre belirledigimiz bu benlik (bu benlik hal ve hareketlere yansimasada, düsüncede olmasi yeterli) tam istedigimiz gibi olmasa herhalde öyle olmayi secmezdik degilmi?
Eger  bu benlik istedigimiz gibi degilse, bi yanlislik var demektir ve hemen harekete gecip, istedigimiz gibi olmaya koyulmak gerekJ

Eveeet, gelelim askaaaa..
Aska gelmek..
Ne demis Hz. Mevlana: „Asik ol asik, aski secki sende secilmis olasin!“
Kalp kalbe karsidir derler ve „insanoglu sevildigini sandigi icin asik olur“ - Alain.
Cirkinliklere degilde güzelliklere asik olmakta doganin bi kurali olduguna göre, bir insan karsisindakindede kendisinden birseyler buldugu icin ona meyil duyar dedigimize göre … 
…bence sadece iyi kalpli insanlar gercek anlamda asik olabilirler. 
Yani kendilerindede iyilikler barindirmalilar asik olmak ve bu güzellikleri karsilarindaki insanda görebilmek ve ayni zamanda ona yansitabilmek ve görülmek icin. 

Sevgi bir ilişki değildir... Sevgi bir varoluş durumudur ve bir başkasıyla hiçbir ilgisi yoktur... İnsan sevmez, insan sevgi olur... Ve tabii insan sevgi olduğu zaman sever de... Ama bu bir sonuçtur, bir yan üründür, kaynak değil... Kaynak, insanın sevgi olmasıdır...   (OSHO)




“İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek anlamda iman etmiş olamazsınız.” Hadis-i Şerif (Müslim, Îmân, 93)



Kendini sevmeden baskasina asik olamazsin. Bu ask bi sevgiliye duyulan ask olabilir, veya anneye babaya, peygamber efendimize (s.a.v.), veya yüce Allaha(c.c.) .
Bence icinde olmayan aski baska yerdede bulamazsin.
ASK
Ask benim icin ne demek? Ask iyimserlik, hosgörü, yardimlasmak, paylasim, ortaklasma demek.
Bencillikten sencillige dönüsüm demek.
Ask yok olduktan sonra tekrardan var olmak demek, bir olmak demek.
Önce kendini sev hayatla barisik ol ki, baskasinida sevebilesin…
Ve unutmaki eger sen senligini yanliz yasarken mutlu degilsen eger, o senlikten bi birliktelik olustugu zamanda, elini tuttugunda bir “biz” olusturdugun o kisi de, seni mutlu edemez.
Mutlulugun seni bulmasini bekleme, onu sen ara!
Mutlulugu onu aramakla yakala.
Mutuluga uzanmak onu yakalamaktir.






Herkezin kendine özgün bi gözlügü vardir kendi hayat yolunda ilerlerken gözünden hic cikarmadigi..

Insanoglu bu hayatta ne kadar darbe almis olursa olsun, yinede o icindeki cocuksu ve saf iyimserligini, ümidini asla kaybetmez. Onu gizlesede, maskelesede, korkunc bi titizlikle disa yansitmamaya calissada, bi „keske“-nin, „ah ne güzel olurdu“-nun dogurdu o Ütopya hayalinin pesinden kosar hep, bu dünyaya cocuk olarak gelen ve yasli bir cocuk olarakta dünyadan göcen aciz insanoglu.

KÜBRA K.
17.04.09

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder