Sayfalar

27 Nisan 2019 Cumartesi

Basörtüsü spora engel degil


Instagram @hijab_run_runners
"Franz" ve "Eberhard" bile basörtülü sporculari durdurmaya yetmedi!

Almanyanin bazi yerlerinde "Franz" ve "Eberhard" isimli firtina ve kasirgalar sebebiyle agaclar yerinden sökülüp, catilar ucarken, Stuttgart da 30 kizimiz bir araya gelip "spor camiasinda bizde variz" demek icin kostular.

Kosu sporuyla yillardir ugrasan spor ve jimnastik ögretmeni olan Yasemin Bay 39 yasinda ve 3 cocuk annesi. Bay`a ilk HijabRun isimli etkinligi organize etmesinin sebebini sordugumuzda ise söyle acikliyor: "Fransa kökenli "Decathlon" isminde bir firmaya, basörtülüler icin spor esarbi üretmeye basladiktan sonra Fransanin önde gelen politikacilari ve saglik bakanligindan büyük tepki yagdi ve boykot cagrisinda bulunuldu. Neymis efendim basörtüsü özgürlügü kisitladigi icin spor ile bagdasmiyormus. Bir taraftan bize özgürlesin cagrisinda bulunuyorlar, diger taraftan ise spor yapmamizi bile istemiyorlar" diyen Bay bu ikiyüzlü tutuma daha fazla sessiz kalmak istemedikleri icin artik ayda bir kez doga´da bulusup yürüyüs yapacaklarini belirtti.

Bay´in kisa bir konusmasi sonrasinda, isinma hareketleri yapip 3km kosan katilimcilar "bazi fitness salonlari bizi basörtümüzden dolayi kabul etmeye biliyor, bizde doga da spor yaparak hem sagligimiz icin birseyler yapmis oluyoruz, hemde `bizde variz ve sayi olarak coguz` demek istiyoruz" seklinde konustular.

Bay hemcinslerine "sizde bize katilin, beraber sesimiz daha gür ciksin" cagrisinda bulunarak, aylik HijabRun etkinligine katilmaya herkesi davet ediyor. Bos zamanlarini kosarak degerlendiren Bay gectigimiz sene "Istanbul Maratonu" na katilarak bogaz köprüsünü de kosarak gecti ve bu spor askini cevresindekilerle paylasmayi cok istiyor.

Genc spor ögretmeninin uzun vadeli hedefi ise, HijabRun etkinligini ülkeler arasi bir düzeye tasimak ve es zamanli olarak Almanya`nin ve Dünya`nin büyük sehirlerinde binlerce spor meraklisi kizimizla birlikte "Basörtülüyüz ve özgürüz" demek. Daha fazla bilgi edinmek icin Yasemin Bay`a Instagram @hijab_run_runners üzerinden ulasabilirsiniz.

Instagram @hijab_run_runners
Kübra Kücük



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder