Sayfalar

1 Mayıs 2023 Pazartesi

Bencillik serbest!

Namaza gelince bencillik serbest! :) 



Sene 2023. 

Mübarek sehr-i Ramazan misafir olmus evimize. Sahur´dan sonra sabah namazini beklemeyip yatmistim. o günlerde de fibromiyalji sebepli eklem agrilarim yine kudurmus, yoruyor beni. Gözlerim kapali uyumaya calisiyorum. Icimde rahat degil hani, kusluk vaktini yine uykuda, gaflet de gecirmeye niyetlenmisim cünkü. Seytandan aferini almis, manasiz bir et ve kemik yigini gibi uykudan fayda umuyorum....


"Yaaa Kübra´cik" diyorum kendi kendime.

"Bi namaz kilsan aslinda - kemiklerin, kaslarin nizami bir sekilde sööööyle yerine oturacak, hizaya gelecek tekrardan.."

Seytanin vesvesesi gecikmiyor; "Bencil sey seniiii! Nerde sende ALLAH askindan kaynakli, silkelenip, abdest alip, seccadeyi kapip, kabe ye dönmek? Nerde? Ne gezer? Allah askindan kilmayacaksan, hic kilma daha iyi."

"Ama Allahin farzlarini anlamli ve önemli kabul edip yerine getirmekte bir cesit ilan-i ask degil midir?"

Böyle ic muhasebeleriniz sizinde oluyor mu?

Kendinizle konusurken nasil bir üslup ve ses tonu takiniyorsunuz?

Ben sahsen kendime cok kaba davraniyorum. Özsaygi ve özsevgi acisindan herzaman biraz eksiktim zaten, kendimi hirpalamaya bayilirim. (Hafif psikopatlikta var, ama neyse, konumuz bu degil)

Selfcare diyorduk. Selfcare sanki haram miscasina, kendim icin birsey yapmayi ayip bellemisim mübarek. Hey Allahim nasil bir celiski bu?

Sonra düsündüm. Namaz tabiki bize iyi gelecek, Allahin bizim iyiligimiz icin bize hediye ettigi, acik ara en ehemmiyetli aliskanlik. Günlük yasantimiza yön veren, bizi insan kilan, degerli kilan, kul kilan iki cihan mutlulugunun anahtari. "Namaz dinin diregi", "dua ibadetin özü" buyurmus güzel Efendimiz s.a.v. 💖


Tabiki de ALLAHin bizim namazimiza ihtiyaci yok, tabikide kendimiz icin kilacagiz! 

ALLAH farz buyurdugu herseyi kuluna ve ayni zamanda topluma sifa olacagi icin farz kilmis. Her farz ibadetinin bireye yarayan ve de ümmete yarayan iki ciheti var! Bir düsünün, hacca gitmek, oruc tutmak, zekat vermek, ...

Namaz karakterimize, düsüncelerimize, fikrimize, zikrimize, hal ve hareketlerimize sekil verdikce, 

kendine müslüman diyen birey, toplum icin faydali bir cark haline gelecek ve böylece hem kendimiz, hemde toplum icin,

islamiyetin repütasyonu icin, 

hem nefsimize hem seytana karsi devam etmekte olan savasin galibi olmak icin, 

deccalin büyük ajendasina  karsi vermis oldugumuz cihadi kazanmis olacagiz.

Allah nurunu tamamlayacak. ya benimle yada bensiz. Hz. Ibrahimin atildigi atesi söndürmek icin, agziyla su tasiyan karinca gibi, sende safhini belli et. 

Hele ki ahir zamanda, seytanin askerleri (insanlar ve cinlerden olusan) bos durmuyorken.

"Kalk kiz!" Dedim kendime. Seytanin ve nefsimin vesvesesini yendim.

Yerde ve yedi kat semada hic durmaksizin kabeyi tavaf eden, insan ve meleklerin olusturdugu o muazzam ve benzersiz enerji yumagina seninde bir katkin olsun. Kabeye yönlendir düsüncelerini, dualarini ve yaradilis gayeni yerine getir. Senai Demirci nin siirinde "kil beni ey namaz" dedigi gibi.


Selfcare  is Ummah care

Kime nerden yaklasip, nasil aklini celip, ibadet den alikoyacagini cok iyi biliyor kör olasica seytan!

Bu satirlarida neredeyse sabah namazini kildirtmadan yazdiracakti bana! Neymis efendim? Yazmak istediklerimi unuturmusum yoksa. Bak bak. Bu da seytanin taktiklerinden demisti degerli bir hocam. 

Büyük bir güzellikten alikoyup, daha kücük bir güzellik ile kandirip, oyalamak. Daha sonra kisiyi ondan da vazgecirip, önüne baska meskaleler cikarmak. 

heheyyt beee! Bu sefer olmadi seytancik. Hatta Dikkat daginikligi teshisli biri olarak yendim seni. Sahi sınavı daha zor olanın, mükafatı da daha büyük oluyor mu? Mesela kolları, bacakları olmayan insanlar var, namazlarında istikrarlı olan. MaşaAllah. 

Herkesin savaşı, sınav derecesi, iman kuvveti, irade gücü başka. 

Hayırda yarışalım, namazda bencil olalım ama dualarımızda birbirimizi unutmayalım. 🤗

Yap bi bencillik be! Al abdestini, kıl namazını 😇

💓